ွဆီးခ်ိဳေရာဂါ ရွိသူမ်ားအတြက္ အစားအစာ
အုပ္စု (၁) လံုး ဝ ေရွာင္ရမည့္အစားအစာ မ်ား
သၾကား ႏွင္ ့ သၾကား ပါ ဝင္ ေသာ အစား အ စာ မွန္ သမ်ွ ပါဝင္ ပါ သည္။
( သၾကား ၊ ဂလူး ကို ့ ၊ ၾကံသကာ ၊ ထန္း လ်က္ ၊ ယို အမ်ိဳး မ်ိဳး ၊ ခ်ိဳ ခ်ဥ္ ၊ ေခ်ာ က လက္ ၊ ေရ ခဲ မုန္ ့ ၊ မလိုင္ မုန္ ့ ၊
အခ်ဳိ ရည္ အေအး ေဖ်ာ္ ရည္မ်ား၊ စည္သြတ္အစား အစာ မ်ိဳးစံု၊ လမုန္ ့ ၊ထိုး မုန္ ့)
အုပ္စု (၂) အသင့္ အတင္ ့ သာ စား သင့္ ေသာ အစား အစာ မ်ား
ကစီဓာတ္ ပါ ေသာ အစား အစာ မ်ား ျဖစ္ ပါ ဝင္ သည္ ။
(က) ဆန္ ျဖင့္ ျပဳလုပ္ ေသာ အစား အစာ မ်ား
ထမင္း ၊ဆန္ ျပဳပ္ ၊ မုန္ ့ တီ ၊ မုန္ ့ ဟင္း ခါး ၊ မုန္ ့ တီ ၊ ဆန္ ေခါက္ ဆြဲ ၊ ေကာက္ ညွင္း ပါ အစား အစား မ်ား
( ခ) ဂ်ံဳ ျဖင့္ ျပဳ လုပ္ ေသာ အစား အစာ မ်ား
ေပါင္ မုန္ ၊့ ဘီစကစ္ ၊ ေခါက္ ဆြ၊ဲ အီ ၾကာ ေကြး ၊ ထပ္ တရာ ၊ ပ လာ တာ ၊ က် ပါ တီ ၊ ပု တီ ၊နံျပား
(ဂ ) ၾကက္ ဥ ႏွစ္ ၊ဘဲဥ ႏွစ္ ၊ ငံုး ဥ ႏွစ္
(ဃ ) ကစီ ဓာတ္ မ်ား ေသာ အသီး ႏွင္ ့ ဥ မ်ား
အာ လူး ၊ေရႊဖရံုသီး ၊ ပဲ အမ်ိဳး မ်ိဳး ၊ ပိန္း ဥ ၊ ခါ ၾကက္ ဥ ၊ စိမ္း စား ဥ ၊
နာနတ္ သီး ၊ လိေမၼာ္သီး ၊သရက္သီး ၊ ငွက္ ေပ်ာသီး ၊ မာလကာသီး ၊ ဒူးရင္း သီး ၊ၾသဇာသီး
အုပ္စု(၃) ကန္ ့သတ္ ရန္ မလို ေသာ အစား အစာ မ်ား
(က) စိမး္ စို ေသာ ဟင္း သီး ဟင္းရြက္ မ်ား
ဗူး ရြက္ ၊ ကန္ စြန္း ရြက္ ၊ မန္ က်ည္း ရြက္ ၊ ခ်ဥ္ ေပါင္ ရြက္ ၊ ဆူး ပုတ္ ရြက္ ၊ ျမင္း ခြာ ရြက္ ၊ ေဂၚ ဖီ ထုပ္ ၊
ေဂၚဖီပြင္ ့ ၊
ပန္း မံု လာ ၊ ကိုက္ လန္ ရြက္ ၊ မုန္ ညင္း ရြက္
( ခ) မ ခ်ိဳ ေသာ အသီး အရြက္ မ်ား
ခရမ္း ခ်ဥ္ သီး ၊ သံ ပရာ သီး ၊ ေရွာက္ သီး ၊ ဆီး ျဖဴ သီး၊ မွ်စ္ ၊ ဗူး သီး ၊ ေဂၚ ရ ခါး သီး ၊ ခရမ္း သီး ၊ကင္း ပံု
သီး ၊
ခဝဲသီး ၊ ရံုး ပတီသီး ၊ ေဂြးခ်ိဳသီး ၊ သလဲသီး
(ဂ) သားငါးဥအကာ မ်ား
ၾကက္ ၊ ဘဲ ၊ ဆိတ္ ၊ ဝက္ ၊ အမဲ ၊ ငါး ၊ ပုဇြန္ ၊ ၾကက္ဥအကာ ၊ ငံုး ဥ အကာ
( ဃ ) ေကာ္ ဖီ လဘက္ရည္
သၾကား ၊ ႏို ့ ဆီ ၊ ႏို ့ မွ ုန္ ့ လံုး ဝ မသံုး ရ ၊၊
နို ့ အသင္ ့ အတင္ ့ သံုး ႏိုင္ သည္ ။
ဆက္ ခရင္ ႏွင္ ့ အခ်ိဳ တု မ်ား သံုး ႏိုင္ သည္ ။
DM foodsဆီးခ်ိဳေရာဂါ ရွိသူမ်ားအတြက္ အစားအစာ
Big Brother Thu, Saturday, August 4, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Comments :
Post a Comment